Особливості саморегуляції здобувачів вищої освіти з різним рівнем суб’єктивного благополуччя - Афанасьєва , Н. Є. (Вісник Донецького національного університету імені Василя Стуса. Серія Психологічні науки, 2024)
У статті представлено результати теоретичного аналізу та емпіричного дослідження особливостей саморегуляції здобувачів вищої освіти з різним рівнем суб’єктивного благополуччя. Визначено, що переживання суб’єктивного благополуччя особистості залежить від зовнішніх і внутрішніх чинників. Серед зовнішніх чинників виділяють особливості економічної, політичної, екологічної, культурної, соціальної ситуації в країні, тобто рівень загального благополуччя суспільства загалом. Серед внутрішніх чинників – емоційну і когнітивну оцінку людиною власних досягнень і перспектив. Особистості, які здатні ставити цілі та досягати їх реалізації, виявляють вищий рівень суб’єктивного благополуччя.